DADALOĞLU DERNEĞİ

Evli

ÇOCUK SAYISI

3

Talas Belediye Başkanı Rifat YILDIRIM yılında Kayseri’nin Tomarza ilçesi  Güzelce köyünde doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini Kayseri’de tamamladı. Yüksek tahsil için Almanya’da lisan eğitimi aldıktan sonra ülkesine dönerek Kayseri Meslek Yüksek Okulu’ndan iyi derece ile mezun oldu. Yıldırım 1985 – 86 yıllarında askerlik görevini tamamlayarak özel sektörde iş hayatına başladı. Girmiş olduğu kamu kuruluşları sınavlarında başarılı oldu. Adalet Bakanlığı ve Bayındırlık Bakanlığının açmış olduğu sınavları kazandı ve Karayolları 6. Bölge Müdürlüğünde göreve başladı. İş anlayışıyla örtüşmediği için kendi isteğiyle istifa ederek 1990 yılın da Albaraka Türk Özel Finans Kurumu Kayseri Şubesinde işe başladı. Daha sonra kurum içerisindeki başarılı çalışmalarından dolayı şef, ikinci müdür, müdür yardımcısı ve üç yıl şube müdürlüğü yaptı.Rifat YILDIRIM Mali sektörler, Mali mevzuat, Yönetim ve organizasyon, dış ticaret, pazarlama ve insan ilişkileri gibi konularda eğitim programlarına katılarak profesyonel yönetim ehliyetine ulaştı.Gençlik yıllarından itibaren siyasi çalışmalarda bulundu ve toplum meseleleri ile yakından ilgilendi. Birçok Vakıf ve Dernekte kuruculuk ve yöneticilik yaptı. Ayrıca sosyal faaliyetlerde yer alarak Gönüllü Kültür teşekkülleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla çalışmalarda bulundu.
Toplumun önemli meselelerinden olan zihinsel ve bedensel engelli çocukların eğitimi ile ilgilenmektedir. Halen Müsiad üyesi ve Aydınlar ocağının yönetim kurulunda da görev yapmaktadır.

Zaman, zaman çeşitli yerel gazete ve dergilerde makaleleri yayınlandı. 2004 Yılı Mahalli İdareler Yerel Seçimlerinden başarılı bir sonuç alarak Talas Belediye Başkanlığına seçildi. Başkan Yıldırım, 29 Mart 2009 Yerel seçimlerinde ilk kez üst üste ikinci kez seçimi kazanan başkan olarak Talas'ta tarih yazdı. Rifat Yıldırım evli ve üç çocuk babasıdır.

21° 34° 16°